motor belasting
Wegenbelasting 2017 berekenen.
Vanaf 1 januari 2017 zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd op de wegenbelasting ookwel motorrijtuigenbelasing. In 2016 zijn een aantal grote wijzigingen doorgevoerd en dit jaar blijft het voornamelijk beperkt. In de meeste gevallen betaalt u minder dan vorig jaar. Lees meer over de wijzigingen op de wegenbelasting in 2017. Zodra u een auto bestelauto bus of ander motorvoertuig aanschaft bent u verplicht om wegenbelasting ookwel motorrijtuigenbelasting genoemd te betalen.
Belastingen voor auto en vervoer Onderwerp Rijksoverheid.nl.
Lees meer over belastingen voor auto en vervoer.
Bereken uw motorrijtuigenbelasting.
Selecteer het soort motorrijtuig. Personenauto met een CO2-uitstoot van 0 gr/km. Personenauto met een CO2-uitstoot van 1 tm 50 gr/km. Caravan vouwwagen of woonwagen. In welke provincie woont u? Op welke brandstof rijdt uw? LPG en Overige behalve electra en waterstof.
Hoeveel motorrijtuigenbelasting mrb moet ik betalen? Vraag en antwoord Rijksoverheid.nl.
Belastingen op auto en motor. Deze hoofdrubriek bevat 5 rubrieken. Hoeveel motorrijtuigenbelasting mrb moet ik betalen? U betaalt mrb als u een personenauto bestelauto autobus motor of vrachtauto op uw naam heeft staan. De hoogte van deze wegenbelasting hangt af van het soort voertuig. Voor iedere soort motorrijtuig gelden andere normen die de hoogte van de mrb bepalen. Hierbij tellen het gewicht de soort brandstof en de CO 2 uitstoot mee. Naast de mrb betaalt u voor een personenauto of motor ook provinciale opcenten. Motorrijtuigenbelasting berekenen en betalen. De Belastingdienst heeft een rekenhulp voor motorrijtuigenbelasting. Hiermee kunt u berekenen hoeveel motorrijtuigenbelasting u moet betalen. U kunt de motorrijtuigenbelasting betalen via automatische incasso of met een acceptgiro.
Motor.
Veelgestelde vragen auto en vervoer. U reist naar uw werk. Een motor is voor de motorrijtuigenbelasting een motorrijtuig op twee wielen met of zonder zijspan. Een trike of quad is voor de motorrijtuigenbelasting ook een motor als deze voldoet aan alle volgende voorwaarden. De trike of quad heeft geen gesloten carrosserie of een daarmee vergelijkbare constructie. De trike of quad heeft een frame. De trike of quad heeft een directe stuuroverbrenging naar het voorwiel. Als de trike of quad niet aan deze voorwaarden voldoet is deze voor de motorrijtuigenbelasting een personenauto.
WEGENBELASTING Direct online berekenen!
U heeft een auto op naam staan maar daar wordt weinig tot geen gebruik van gemaakt of besluit u om helemaal niet meer gebruik te maken van het voertuig? Dan kunt u het voertuig schorsen. Schorsen duurt maximaal 1 jaar. Aan schorsen zitten kosten verbonden 1 maand schorsen is kostenloos. Dan is het niet toegestaan om de openbare weg te betreden. Dus ook niet op. Paden Openbare parkeergelegenheid Bermen Zijkanten van wegen. Schorsing kan hier online of via het postkantoor.
Belastingen op auto en motor.
Belastingen op auto en motor. U reist naar uw werk. Belastingen op auto en motor. Koopt of importeert u een auto of motor? Of laat u een motorrijtuig op uw naam stellen? Dan betaalt u belasting. Als een motorrijtuig personenauto bestelauto vrachtauto autobus of motor op uw naam staat moet u motorrijtuigenbelasting betalen. Bpm is de belasting van personenautos en motorrijwielen.
Wegenbelasting motor berekenen.
De hoogte van het bedrag aan wegenbelasting is afhankelijk van de provincie waarin u woont. Selecteer daarom eerst de provincie. In het onderstaande wordt nader ingegaan op de wegenbelasting voor motoren. Wanneer is een motor een motor voor de wegenbelasting? De definitie van een motor is dat het een motorvoertuig betreft met twee wielen eventueel met een zijspan. Trikes en quads kunnen ook als een motor worden aangezien voor de belastingdienst wanneer Ze zijn niet voorzien van een gesloten carrosserie of een daarmee vergelijkbare constructie. Ze zijn geconstrueerd met een frame. Ze hebben een directe stuuroverbrenging naar het voorwiel. Als uw trike of quad niet voldoet aan het al het bovenstaande dan wordt uw voertuig voor de belastingdienst als een personenauto gezien.

Contacteer ons