wegenbelasting lpg
Wegenbelasting Berekenen tarief 2016.
4151 t/m 4250 kg. 4251 t/m 4350 kg. 4351 t/m 4450 kg. 4451 t/m 4550 kg. 4551 t/m 4650 kg. 4651 t/m 4750 kg. 4751 t/m 4850 kg. 4851 t/m 4950 kg. 4951 t/m 5050 kg. Wegenbelasting ook wel motorrijtuigenbelasting is verplicht voor elke auto. Het tarief is vastgesteld door overheid en provincie d.m.v. Hoeveel wegenbelasting je verschuldigd bent is afhankelijk van een aantal factoren. Zo zijn van belang. Het gewicht van het voertuig. De provincie waarin je woont. Wegenbelasting is een van de vaste lasten van een auto waar je geen invloed op hebt het tarief is door de overheid vastgesteld.
Motorrijtuigenbelasting LPG Airco Service Ruissen LPG Airco Service Ruissen is dé specialist op het gebied van LPG en Airco inbouw en service.
Autos op autogas vallen in een andere duurdere categorie van de wegenbelasting. Hoeveel u precies meer moet betalen hangt onder andere af van het gewicht van uw auto en uw woonplaats in sommige provincies betaalt u namelijk een hogere wegenbelasting. Het verschil ten opzichte van dezelfde auto op benzine kan honderden euros bedragen. Het verschil ten opzichte van een vergelijkbare dieselauto is niet erg groot. In sommige gevallen kan de auto ook door het extra gewicht van de gasinstallatie en de tank in een hogere tariefgroep van de wegenbelasting vallen. U kunt de gewichtstoename van uw personenauto berekenen door de inhoud van de gastank te vermenigvuldigen met 08.
Rijden op LPG wanneer is autogas goedkoper in 2017? Auto en Vervoer Auto.
Belangrijk daarbij is dat de hoogte van de wegenbelasting afhangt van het gewicht van de auto. Hoe zwaarder de auto hoe hoger de wegenbelasting. G3 of gewone LPG installatie? Wat je moet weten is dat de overheid onderscheid maakt tussen milieuvriendelijkere G3 gas installaties en oudere overige gas installaties. Het verschil is duidelijk te zien in de wegenbelasting. Voor een auto van 1200 kilogram betaal je in Zuid-Holland in het geval van G3 een maandelijkse belasting van 70 euro. Is het een gewone gas installatie dan betaal je echter 109 euro. Dat is meer dan 50% extra! Naarmate de auto's zwaarder worden wordt het relatieve verschil kleiner. Dus G3 wordt minder goedkoop bij zwaardere auto's.
Bereken uw motorrijtuigenbelasting.
Wegenbelasting 2017 berekenen.
Vanaf 1 januari 2017 zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd op de wegenbelasting ookwel motorrijtuigenbelasing. In 2016 zijn een aantal grote wijzigingen doorgevoerd en dit jaar blijft het voornamelijk beperkt. In de meeste gevallen betaalt u minder dan vorig jaar. Lees meer over de wijzigingen op de wegenbelasting in 2017. Zodra u een auto bestelauto bus of ander motorvoertuig aanschaft bent u verplicht om wegenbelasting ookwel motorrijtuigenbelasting genoemd te betalen. Het tarief van deze motorrijtuigenbelasting is afhankelijk van diverse factoren waaronder gewicht en soort voertuig en/of provincie.
Bereken uw motorrijtuigenbelasting.
Op welke brandstof rijdt uw? LPG en Overige behalve electra en waterstof.
G3 voordeel van een lpg systeem.
Eén van de veelgehoorde misvattingen is dat rijden op gas duurder is in de wegenbelasting. Dat heeft te maken met het extra gewicht dat de LPG-tank in de schaal legt. Voor de moderne schone en zuinige G3-installaties komt de fiscus de automobilist echter tegemoet wie kiest voor een dergelijk systeem krijgt van de overheid een zogenaamde G3-premie van gemiddeld 440 per jaar. Die premie wordt in mindering gebracht op de wegenbelasting of zoals dat officieel heet op de houderschapsbelasting. Daarmee zijn auto's met een G3-installatie voordeliger dan vergelijkbare auto's met een dieselmotor.
LPG-installatie inbouwen.
Na inbouwen van een LPG-installatie betaalt u meer motorrijtuigenbelasting omdat uw motorrijtuig zwaarder is en een andere brandstof gebruikt.
Welcome!
In welke landen kan ik autogas tanken? Worden er in ons land al auto's af fabriek met een autogasinstallatie geleverd? Informatie voor de pers. Wat zijn de gevolgen van autogas voor de wegenbelasting? Auto's op autogas vallen in een andere duurdere categorie van de wegenbelasting. Hoeveel u precies meer moet betalen hangt onder andere af van het gewicht van uw auto en uw woonplaats in sommige provincies betaalt u namelijk een hogere wegenbelasting. De hogere motorrijtuigenbelasting voor een auto op autogas wordt grotendeels weer ongedaan gemaakt door een jaarlijks korting van 31700 die door de overheid wordt gegeven. Deze korting is echter alleen van toepassing op auto's met een zogenaamde G3-installatie. Of uw auto onder de G3-regeling valt kunt u zien op deel I van het kentekenbewijs.

Contacteer ons