wat kost wegenbelasting voor mijn auto
Wegenbelasting opvragen via kenteken.
Wegenbelasting ophalen via kenteken. Op basis van uw kenteken uw wegenbelasting bereken via wegenbelasting.net. Vul hierboven het ketenteken in en druk op wegenbelasting ophalen. Vul uw kenteken in.
WEGENBELASTING Direct online berekenen!
Dan kunt u bij de aankoop van een voertuig letten op het gewicht van uw auto. U kunt uw wegenbelasting eenvoudig zelf berekenen zodat u weet wat de goedkoopste auto voor u is als het over de motorrijtuigenbelasting gaat. Veel kilometers per jaar? Dan kan een diesel toch nog goedkoper uitpakken. U bent in bezit van een voertuig met Duits kenteken. Er moet wegenbelasting worden betaald op het moment dat u staat ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie waarbij u een voertuig heeft met een buitenlands kenteken dat in Nederland wordt gebruikt. Dit klinkt voor sommige mensen misschien logisch maar voorheen was dit anders geregeld.
Wegenbelasting 2017 berekenen.
Wanneer u een auto op uw naam heeft staan maar er niet mee rijdt is het verstandig en goedkoper om de auto tijdelijk te schorsen. Wanneer u uw auto het eerste jaar schorst kost u dat 100 en elke volgend jaar 50. U hoeft dan in deze periode geen motorrijtuigenbelasting te betalen. Tijdens de schorsing mag de auto niet gebruikt worden of op de openbare weg staan. Soms is sloop de enige optie omdat verkopen niet meer kan. In principe verkoopt u uw auto aan een sloopbedrijf en ontvangt u een vrijwaringsbewijs. Vanaf dit moment bent u niet meer verantwoordelijk voor de voertuigverplichtingen zoals de betaling van wegenbelasting en het afsluiten van een WA verzekering.
Wegenbelasting Berekenen tarief 2016.
4451 t/m 4550 kg. 4551 t/m 4650 kg. 4651 t/m 4750 kg. 4751 t/m 4850 kg. 4851 t/m 4950 kg. 4951 t/m 5050 kg. Wegenbelasting ook wel motorrijtuigenbelasting is verplicht voor elke auto. Het tarief is vastgesteld door overheid en provincie d.m.v. Hoeveel wegenbelasting je verschuldigd bent is afhankelijk van een aantal factoren. Zo zijn van belang. Het gewicht van het voertuig. De provincie waarin je woont. Wegenbelasting is een van de vaste lasten van een auto waar je geen invloed op hebt het tarief is door de overheid vastgesteld. Waar je wel nog invloed op hebt zijn de kosten die je kwijt bent aan je maandelijkse autoverzekering.
Bereken uw motorrijtuigenbelasting.
De Bereken-knop wordt automatisch actief nadat u alle vragen hebt beantwoord. Voor een personenauto met een CO2-uitstoot van 0 gr/km betaalt u geen motorrijtuigenbelasting. Voor een aanhangwagen betaalt u geen motorrijtuigenbelasting. Voor een caravan vouwwagen of woonwagen betaalt u geen motorrijtuigenbelasting. Het gewicht van uw motorrijtuig vindt u op het kentekenbewijs onder de rubriek Massa ledig voertuig. Is op uw kentekencard de rubriek Massa rijklaar ingevuld? Trek dan daarvan 100 kg af om de gewichtsklasse te bepalen.
Hoeveel motorrijtuigenbelasting mrb moet ik betalen? Vraag en antwoord Rijksoverheid.nl.
Hoeveel motorrijtuigenbelasting mrb moet ik betalen? U betaalt mrb als u een personenauto bestelauto autobus motor of vrachtauto op uw naam heeft staan. De hoogte van deze wegenbelasting hangt af van het soort voertuig. Voor iedere soort motorrijtuig gelden andere normen die de hoogte van de mrb bepalen. Hierbij tellen het gewicht de soort brandstof en de CO 2 uitstoot mee. Naast de mrb betaalt u voor een personenauto of motor ook provinciale opcenten. Motorrijtuigenbelasting berekenen en betalen. De Belastingdienst heeft een rekenhulp voor motorrijtuigenbelasting. Hiermee kunt u berekenen hoeveel motorrijtuigenbelasting u moet betalen. U kunt de motorrijtuigenbelasting betalen via automatische incasso of met een acceptgiro. Kentekenblokkering bij niet betalen mrb.
Bereken uw motorrijtuigenbelasting.
Is een vraag niet duidelijk? Klik dan op het vraagteken voor meer informatie. Hoe hoog de motorrijtuigenbelasting is voor uw vrachtauto kunt u opzoeken in de tabel voor motorrijtuigenbelasting voor vrachtauto's. Voor personenauto's motorrijwielen en handelaarskentekens moeten zogenoemde provinciale opcenten worden betaald Provinciewet. De rijksoverheid stelt jaarlijks het maximumniveau van de opcentenheffing vast. De provincies bepalen zelf de hoogte van het percentage. Dit percentage vermenigvuldigd met de hoofdsom van de motorrijtuigenbelasting zoals die gold op 1 april 1995 is het tarief. Jaarlijks op 1 januari kan de hoogte van de provinciale opcenten wijzigen. Hebt u een personenauto met een CO2-uitstoot van 0 gram per kilometer dan betaalt u geen motorrijtuigenbelasting.
Wegenbelasting auto berekenen.
In onze rekenmodule kunt u zien wat u voor een auto moet betalen aan wegenbelasting. Deze belasting kunt u per kwartaal of jaar betalen en de hoogte van het bedrag is afhankelijk van een aantal factoren. Deze factoren staan hieronder nader toegelicht. De wet bepaalt dat een motorvoertuig met 3 of meer wielen waarin personen max. 8 personen mee worden vervoerd en niet voldoen aan eisen zoals ze vallen onder een van de andere categorin behoren tot personenautos. Voor een personenauto dient u wegenbelasting ookwel motorrijtuigenbelasting te betalen. De hoogte is afhankelijk van de onderstaande factoren.

Contacteer ons