wegen belasting
Wegenbelasting Camper Berekenen.
Per 1 januari 2014 is de vrijstelling voor wegenbelasting gewijzigd van 25 naar 40 jaar. In verband met de toegenomen rijwaardigheid van moderne campers zijn er steeds meer oudere campers die veelvuldig van de Nederlandse wegen gebruikmaken waaronder gebruik van de camper voor niet recreatieve doeleinden. Daarom is per 1 januari 2014 de bestaande vrijstelling voor campers van 25 jaar en ouder gewijzigd naar 40 jaar en ouder. Dat betekent dat campers die 40 jaar of ouder zijn onder de vrijstelling van de wegenbelasting blijven vallen en hierdoor geen wegenbelasting hoeven te betalen. Campers die jonger zijn dan 40 jaar kunnen geen gebruik meer maken van de vrijstelling voor de motorrijtuigenbelasting u gaat als particulier vanaf 1 januari 2014 het kwarttarief betalen!
Wegenbelasting 2017 berekenen.
Vanaf 1 januari 2017 zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd op de wegenbelasting ookwel motorrijtuigenbelasing. In 2016 zijn een aantal grote wijzigingen doorgevoerd en dit jaar blijft het voornamelijk beperkt. In de meeste gevallen betaalt u minder dan vorig jaar. Lees meer over de wijzigingen op de wegenbelasting in 2017. Zodra u een auto bestelauto bus of ander motorvoertuig aanschaft bent u verplicht om wegenbelasting ookwel motorrijtuigenbelasting genoemd te betalen.
Wegenbelasting auto berekenen.
In onze rekenmodule kunt u zien wat u voor een auto moet betalen aan wegenbelasting. Deze belasting kunt u per kwartaal of jaar betalen en de hoogte van het bedrag is afhankelijk van een aantal factoren. Deze factoren staan hieronder nader toegelicht. De wet bepaalt dat een motorvoertuig met 3 of meer wielen waarin personen max. 8 personen mee worden vervoerd en niet voldoen aan eisen zoals ze vallen onder een van de andere categorin behoren tot personenautos.
Bereken uw motorrijtuigenbelasting.
Wegenbelasting Berekenen tarief 2017.
Bereken de RDW Wegenbelasting volgens de tarieven van 2017.
WEGENBELASTING Direct online berekenen!
Aanvragen van een kenteken is dan niet meer mogelijk behalve wanneer er het volledige verschuldigde bedrag is afbetaald. Auto of motor verkocht? De belasting dienst zal automatisch de wegen belasting stopzetten en het eventueel verschuldigde bedrag terugstorten. Wanneer u opzoek bent naar een ander voertuig is het verstandig om vooraf te controleren op bijvoorbeeld schade of correcte km-stand. Via wegenbelasting.nl is het mogelijk om alle autogegevens op te vragen om extra zekerheid te krijgen. Bij een auto bus camper of bestelauto bent u verplicht om wegenbelasting te betalen. Het tarief dat u moet betalen verschilt per voertuig. Bereken via kenteken of handmatige invoer het tarief dat u moet betalen.
Wegenbelasting opvragen via kenteken.
Vraag gratis met een kenteken uw wegenbelasting op.

Contacteer ons