houderschapsbelasting 2016
Wegenbelasting in 2016 ga je meer of minder betalen? Autonieuws Autokopen.nl.
Wegenbelasting in 2016 ga je meer of minder betalen? Autonieuws 17 december 2015 Tekst Bob Kroese. De wegenbelasting voor plug-in modellen gaat omhoog. Hoeveel wegenbelasting ga je in 2016 betalen? In veel gevallen ben je in 2016 iets meer kwijt dan in 2015 maar er zijn uitzonderingen. Als je in Friesland woont is er goed nieuws. Voor de meeste autobezitters gaat de wegenbelasting of motorrijtuigenbelasting in 2016 een klein beetje omhoog.
Motorrijtuigenbelasting 2016 Wegenbelastingvrij.
Deze website maakt gebruik van cookies. Wilt u dit niet verlaat dan de website. Voordeel Europese consument bij kopen e-car. Alleen elektrische autos nog wegenbelastingvrij in 2016. Vanaf 2016 zijn alleen nog nog volledig elektrisch aangedreven autos vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting mrb. De zeer populaire hybride auto s zoals de Mitsubishi Outlander ofwel semi-elektrische autos krijgen slechts nog een halve vrijstelling. Bijtelling voor elektrische autos 4% voor hybride autos 15%. Voor de fiscale bijtelling van leaseautos vindt een soortgelijke aanpassing plaats. Per 2016 zijn de bijtellingscategorieƫn als volgt. Voor volledig elektrische autos is de bijtelling 4% Voor semi-elektrische autos / hybride autos is de bijtelling 15% en verder is er nog een tussentarief van 21% naast het reguliere bijtellingstarief van 25%.
Belastingen voor auto en vervoer Onderwerp Rijksoverheid.nl.
Lees meer over belastingen voor auto en vervoer.
MRB of Motorrijtuigenbelasting autobelastingen ANWB.
Motorrijtuigenbelasting MRB. Dat is het geld dat je jaarlijks aan het rijk betaalt als je een auto motor of vrachtwagen bezit. Lees hier alles over de opbouw ervan.
Wegenbelasting 2017 berekenen.
Vanaf 1 januari 2017 zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd op de wegenbelasting ookwel motorrijtuigenbelasing. In 2016 zijn een aantal grote wijzigingen doorgevoerd en dit jaar blijft het voornamelijk beperkt. In de meeste gevallen betaalt u minder dan vorig jaar. Lees meer over de wijzigingen op de wegenbelasting in 2017. Zodra u een auto bestelauto bus of ander motorvoertuig aanschaft bent u verplicht om wegenbelasting ookwel motorrijtuigenbelasting genoemd te betalen. Het tarief van deze motorrijtuigenbelasting is afhankelijk van diverse factoren waaronder gewicht en soort voertuig en/of provincie. Met deze website kunt u zeer eenvoudig en gratis wegenbelasting berekenen. Berekenen van uw motorrijtuigenbelasting gaat heel makkelijk.
Wegenbelasting Berekenen tarief 2016.
Bereken de RDW Wegenbelasting volgens de tarieven van 2016.
Bereken uw motorrijtuigenbelasting.
Wegenbelasting Hybride Auto.
Tot eind 2015 gold vrijstelling van MRB voor auto's met een zeer lage CO2-uitstoot max. 50 gram per km. 1 jan 2016 moet voor voor iedere auto die CO2 uitstoot MRB betaald worden m.u.v. volledig elektrische autos en oldtimers van meer dan 40 jaar oud die vrijgesteld zijn van MRB. Autos die in 2015 vrijgesteld waren maar wel CO2 uitstoten betalen in 2016 het halve tarief MRB. De wegenbelasting MRB kan variƫren per provincie. In Noord-Holland betaalt u het minst in Zuid-Holland het meest.
Bereken uw motorrijtuigenbelasting.

Contacteer ons