motorrijtuigenbelasting 2017
Bijna 56 miljard aan motorrijtuigenbelasting in 2017.
Bijna 56 miljard aan motorrijtuigenbelasting in 2017. 23-12-2016 0200 De overheid heeft voor volgend jaar begroot 56 miljard euro aan motorrijtuigenbelasting te innen 58 miljoen euro meer dan dit jaar. De belastingopbrengsten stijgen onder andere door afschaffing van belastingvoordelen voor hybride voertuigen. Dit meldt CBS op basis van onderzoek naar de begrotingen voor 2017 van provincies. De motorrijtuigenbelasting wordt geheven door het Rijk en de provincies. De belastingbetaler krijgt overigens maar één aanslag. Het Rijk heft het grootste deel van de motorrijtuigenbelasting ruim 70 procent.
Autobelastingen 2017 dit gaat er veranderen Alleen elektrische autos 4%.
Deze afbouw is een eerste stap naar volledige afbouw van de BPM op termijn. Er schijnt dus licht aan het eind van de tunnel. Elektrische autos zijn in 2017 vrijgesteld van MRB. Bezitters van een plug-inhybride kunnen tot 2020 rekenen op vijftig procent korting op de wegenbelasting. Voor hybride en semi-elektrische autos verdwijnt vanaf 2017 de gewichtscorrectie van 125 kilogram. De wegenbelasting wordt gemiddeld 2 procent voordeliger ten opzichte van 2016. Het gewicht en de brandstofsoort blijven bepalend voor het tarief. Autos met een dieselmotor of een aardgasinstallatie worden extra zwaar belast. Voor vervuilende dieselpersonenvoertuigen en dieselbestelautos zonder fabrieksroetfilter gaat de MRB vanaf 1 januari 2019 met 15 procent omhoog.
Wegenbelasting berekenen 2017 Kentekencheck.nu.
Deze kunt u berekenen aan de hand van het gewicht van uw auto. Het gewicht vindt u bij het resultaat van de kentekencheck.
Motorrijtuigenbelasting 2017 hoeveel wegenbelasting betaalt u? National Academic.
Naast motorrijtuigenbelasting rekent de provincie extra belasting voor autobezitters in totaal ongeveer 1.5 miljard euro. Deze heffing heet provinciale opcenten. Iedere provincie bepaalt zelf zijn tarief. U betaalt de provinciale opcenten 2017 tegelijk met uw wegenbelasting. Voor een aantal motorrijtuigen blijft vrijstelling van wegenbelasting mogelijk. Bijvoorbeeld autos oldtimers die ten minste 40 jaar oud zijn of motorrijtuigen met een buitenlands kenteken. Ook volledig elektrische autos blijven in 2017 vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. Heeft u een dieselauto? Dan betaalt u meer wegenbelasting. Wegenbelasting voor diesel is duurder omdat u minder geld kwijt bent aan brandstof. Tegelijkertijd is diesel wel een stuk milieuvervuilender dan bijvoorbeeld benzine. Daarom betaalt u meer motorrijtuigenbelasting.
Belastingen voor auto en vervoer Onderwerp Rijksoverheid.nl.
Lees meer over belastingen voor auto en vervoer.
MRB of Motorrijtuigenbelasting autobelastingen ANWB.
Mijn producten en diensten. Betalen voor het bezit van een auto. Motorrijtuigenbelasting MRB is het geldbedrag dat je jaarlijks aan het rijk betaalt wanneer je een auto motor of vrachtwagen bezit. De hoogte van de motorrijtuigenbelasting hangt af van 4 factoren. Het leeg gewicht van je auto dit is te vinden op je kentekencard. De soort brandstof die hij verstookt. Benzine wordt het minst belast dan volgen LPG met een G3-installatie en aardgas dan diesel en als laatste ouderwetse LPG-installaties en overige.
Bereken uw motorrijtuigenbelasting.
Als een motorrijtuig personenauto bestelauto vrachtauto motorrijwiel of autobus op uw naam staat moet u motorrijtuigenbelasting betalen. Hoeveel motorrijtuigenbelasting u moet betalen hangt af van een aantal factoren. Wilt u berekenen hoeveel motorrijtuigenbelasting u moet betalen dan kunt u gebruikmaken van de rekenhulp voor motorrijtuigenbelasting. Beantwoord de vragen in deze rekenhulp en klik op Bereken. Is een vraag niet duidelijk? Klik dan op het vraagteken voor meer informatie. Hoe hoog de motorrijtuigenbelasting is voor uw vrachtauto kunt u opzoeken in de tabel voor motorrijtuigenbelasting voor vrachtauto's. Voor personenauto's motorrijwielen en handelaarskentekens moeten zogenoemde provinciale opcenten worden betaald Provinciewet. De rijksoverheid stelt jaarlijks het maximumniveau van de opcentenheffing vast.
Wegenbelasting berekenen 2017 Berekenen.nl.
Je kunt dit eenvoudig online doen aan de hand van een aantal gegevens. Klik hier voor de berekening. Andere bezoekers berekenden ook. De wegenbelasting betalen we in Nederland voor voertuigen die we bezitten waarmee we gebruik maken van de openbare weg. Wil je de wegenbelasting berekenen? Het is dan van belang om aan te geven om welk type voertuig het gaat en in welke provincie je woonachtig bent. Dit zijn twee van de factoren die van invloed zijn op de berekening van de hoogte van de wegenbelasting. In Nederland geldt er een vrijstelling voor autos die 0 gram CO2 per kilometer uitstoten. Het gaat dan bijvoorbeeld om volledig elektrische autos die geen verbrandingsmotor hebben.
Wegenbelasting 2017 berekenen.
Vanaf 1 januari 2017 zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd op de wegenbelasting ookwel motorrijtuigenbelasing. In 2016 zijn een aantal grote wijzigingen doorgevoerd en dit jaar blijft het voornamelijk beperkt. In de meeste gevallen betaalt u minder dan vorig jaar. Lees meer over de wijzigingen op de wegenbelasting in 2017. Zodra u een auto bestelauto bus of ander motorvoertuig aanschaft bent u verplicht om wegenbelasting ookwel motorrijtuigenbelasting genoemd te betalen. Het tarief van deze motorrijtuigenbelasting is afhankelijk van diverse factoren waaronder gewicht en soort voertuig en/of provincie.

Contacteer ons